Unieke documentaire over Ahmed Aboutaleb op TV Rijnmond

''Soms voelt het wel als oneerlijk dat je de maat wordt genomen op basis van je afkomst.'' Dat zegt Ahmed Aboutaleb in een unieke documentaire van TV Rijnmond die ook inzicht geeft in het privéleven van de burgemeester van Rotterdam.

De documentaire in drie delen is vanaf zaterdag 21 september op TV Rijnmond te zien. Voor het eerst liet Aboutaleb de camera bij hem thuis toe.

De burgemeester van Rotterdam vertelt openhartig over zijn komst naar Nederland, de rol van religie in zijn leven en zijn vier kinderen. We zien de zaterdagrituelen van de burgemeester: hardlopen, sporten in de gym en boodschappen doen.

Aboutaleb is in januari vijf jaar burgemeester van Rotterdam. In het begin werd hij argwanend bekeken vanwege zijn Marokkaanse komaf en zijn eerdere baan als wethouder in Amsterdam.

Al snel na zijn aantreden braken de strandrellen in Hoek van Holland uit. Het politiekorps en Aboutaleb in zijn rol als korpsbeheerder kregen forse kritiek op hun aanpak van die rellen. De burgemeester kwam met de schrik vrij.

De laatste jaren lijkt Aboutaleb de harten van de Rotterdammers te hebben gewonnen. En dat geldt ook omgekeerd: hij wil graag een tweede termijn als burgemeester.

De documentaire van politiek verslaggever Justus Cooiman geeft een uniek inkijkje in de mens achter de burgemeester. De camera volgt Aboutaleb onder meer bij werkbezoeken aan de haven, een middelbare school en geeft een kijkje achter de schermen tijdens de dodenherdenking op 4 mei.

'Ahmed Aboutaleb' wordt in drie delen uitgezonden op TV Rijnmond. Uitzenddagen zijn 21 september, 28 september en 5 oktober. Ook op Radio Rijnmond wordt aandacht besteed aan Aboutaleb. Een lang interview met hem is te horen op vrijdag 20 september in het programma Rijnmond Staat Stil, vanaf 18:00 uur.

Deel dit artikel: