nieuws

Rotterdamse vast in Servië na fataal ongeluk

ROTTERDAM - Het gaat niet goed met de overlevende van een ernstig verkeersongeluk in Servië. Door een botsing tussen twee auto's kwamen daar vorige week twee Rotterdamse kinderen van 3 en 10 jaar om het leven. De moeder overleefde, maar mag het land niet verlaten.
De vrouw belandde na het ongeluk in een Servisch ziekenhuis. ''Ze heeft een gebroken rug, een gebroken borstkas en een gebroken been,'' vertelt de emotionele stiefmoeder, die de ernstig gewonde vrouw naar Nederland wil halen.
''De ambulances staan hier klaar om haar van het vliegveld te halen. Er is plaats in het ziekenhuis,'' vertelt de stiefmoeder. De gewonde vrouw kan echter pas naar Nederland als ze eerst naar een Servisch politiebureau gaat om een verklaring af te leggen.

Verklaring

''Als je een beetje menselijk bent, weet je dat iemand met een gebroken rug niet even naar het bureau kan gaan,'' stelt de stiefmoeder van het slachtoffer. ''Kan er geen agent naar dat ziekenhuis gaan om de verklaring op te nemen?'', vraagt ze zich af.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken zou niets voor de familie kunnen doen, omdat de moeder de Turkse nationaliteit heeft. De Turkse autoriteiten zouden wel met de zaak bezig zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl