nieuws

Leerlingen Schiedam betrekken hypermodern lyceum

ROTTERDAM - ''Groter, mooier en met meer kleur.'' Zo omschrijven leerlingen van het Lyceum Schravenlant in Schiedam hun gloednieuwe schoolgebouw. Na twee jaar te hebben doorgebracht in een tijdelijk gebouw, starten leerlingen het schooljaar in een hypermodern onderkomen.
Het gebouw aan de Hugo de Grootstraat is CO2-neutraal en voorzien van alle moderne foefjes die een school kan wensen. Zo zijn er zonnecollectoren die zorgen voor warm water en een ventilatiesysteem dat zorgt voor de ideale temperatuur.
Het gebouw kan ongeveer 670 leerlingen huisvesten. De afgelopen twee jaar hebben leerlingen in een opgeknapt gebouw aan de Schiedamse Nolenslaan gezeten. Dit gebouw was voor de komst van het lyceum ook in gebruik als school.

Filmopnames

In opdracht van de Gemeente Schiedam wordt er een film over de nieuwbouw van Lyceum Schravenlant gemaakt. In de film zijn opnames te zien van een unieke bijeenkomst van leveranciers, architect, en docenten, met leerlingen van Lyceum Schravenlant. De film zal over ongeveer twee maanden klaar zijn.