nieuws

Eefje de Visser in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Eefje de Visser werd op 8 februari 1986 geboren in Voorburg. Ze groeide op in Moordrecht. Toen ze zich in 2009 inschreef voor de Grote Prijs van Nederland, wist ze zowel het publiek als de jury te overtuigen met haar oprechte, originele liedjes en heldere stem. Na het winnen van de hoofdprijs in de categorie singer-songwriter werkte Eefje een jaar lang samen met producer Marcel Tegelaar, ook bekend als Skiggy Rapz, aan haar debuutalbum ‘De koek’.
Twee en een half jaar na dit succesvolle debuutalbum brengt Eefje haar tweede album uit getiteld ‘Het is’. Over de eerste plaat waren de critici lovend: ‘Vernuftig’, ’gedurfd’ en ‘loepzuiver’. Met ‘Het is’ slaat ze een nieuwe maar vertrouwde weg in. Eefjes warme stem en eigen geluid krijgen alle ruimte. Het album ademt rust, maar de onverwachte melodieen en tuimelende teksten blijven aanwezig.
“Waar de liedjes van ‘De koek’ op zichzelf staande eilandjes vormden, wilde ik met ‘Het is’ een album maken dat een wereld in zijn geheel is, een album waarin je kan hangen, of wegzakken. Op de plaat staan twaalf liedjes die samen een persoonlijk verhaal vormen. toch wil ik dat mensen hun eigen film af kunnen spelen als ze het album horen, zoals ik ook mijn eigen plaatjes zie bij de liedjes.”
Eefje presenteerde in Live uit Lloyd haar nieuwe band waarmee ze zaterdag 7 september zal optreden tijdens Into the Great Wide Open op Vlieland. Woensdag 25 september speelt ze in een uitverkocht Rotown in Rotterdam.

Eefje de Visser - gitaar en zang, Nicky Hustinx - drums en zang, Annelie de Vries - keys en zang, Merijn van de Wijdeven - bas en zang, Jacob van der Water - gitaar, percussie en zang.