nieuws

Vestia wil pensioengeld terug van Erik Staal

Woningcorporatie Vestia
Woningcorporatie Vestia
ROTTERDAM - Woningcorporatie Vestia wil 3 ½ miljoen euro aan pensioengeld terugvorderen van oud-directeur Erik Staal. Dinsdag zijn twee ex-commissarissen onder ede gehoord op de Rotterdamse rechtbank over het omstreden bedrag.

Staal kreeg het geld bij zijn vertrek. Het zou zijn goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van Vestia. De woningcorporatie stelt dat een dergelijke financiële toekenning in strijd is met de interne regels en statuten. Mogelijk heeft de Raad van Commissarissen zitten slapen.


'Riant salaris'

Ex-commissaris Peter Noordanus (thans burgemeester van Tilburg) zei dat de pensioenafspraken niet in zijn tijd als bestuurder zijn gemaakt. “Ik heb wel over het salaris van de heer Staal gesproken. Hij wilde meer, maar ik vond het welletjes. Hij kreeg al een riant salaris”.
Een andere ex-commissaris zei zich niet precies meer te herinneren hoe de afspraken met Staal over het pensioengeld tot stand waren gekomen.
Vestia heeft meer procedures tegen Erik Staal lopen: in totaal wordt een bedrag van 1,9 miljard euro teruggevorderd. Vestia stelt hem verantwoordelijk voor de financiële malaise bij de corporatie. Er is beslag gelegd op goederen van Staal, zoals zijn woning op Bonaire.