nieuws

Onrust over plan voor overname recreatieoord

ROTTERDAM - Het plan van een projectontwikkelaar om het recreatieoord met vakantiehuisjes en de camping in Hoek van Holland over te nemen en te beheren, valt niet overal goed. De stichting Rotterdam aan Zee, die tweederde van de eigenaren van de huisjes vertegenwoordigt, zegt dat projectontwikkelaar Roest gouden bergen belooft.
De projectontwikkelaar KSR heeft deze zomer een enquête verspreid onder bewoners waarin gevraagd wordt om steun voor het overnameplan. Het bedrijf is van Jacko Roest. Hij is zelf recreant in het gebied.

achterstallig onderhoud

Tot nu toe zijn de camping en het recreatieoord eigendom van de gemeente. Die beheert het gebied ook. Volgens KSR is er sprake van achterstallig onderhoud en zijn er te weinig hedendaagse voorzieningen en ook zijn er nauwelijks speeltoestellen voor kinderen. Als KSR het gebied koopt, kunnen de recreanten hun eigen stukje grond kopen of huren. Ze zouden daarnaast een bijdrage betalen voor een renovatie die in tien jaar wordt uitgevoerd door een beheersstichting.

gemeente prima beheerder

Rotterdam aan Zee vreest dat KSR hele andere plannen heeft voor het gebied. Voorzitter Uitenbroek: "Ik ben bang dat we na twee jaar allemaal een brief krijgen dat we binnen twee jaar allemaal onze spullen moeten pakken, want dan gaat meneer Roest gewoon prachtige recreatiebungalows neerzetten, want dat is het doel van een projectontwikkelaar." Uitenbroek vindt dat de gemeente Rotterdam het gebied prima beheert.

huidige situatie blijft

Leefbaar Rotterdam-raadslid Dries Mosch heeft jarenlang geprobeerd om het recreatiegebied in eigen beheer aan de bewoners van de camping en de huisjes over te doen. Maar de gemeente wilde dat indertijd niet. Wel is in 2010 een motie aangenomen, waarin Rotterdam belooft dat er tot 2014 niets verandert aan de huidige situatie, tenzij de recreanten met een goed plan voor overname komen. "Helaas zijn er verschillende groepen die de recreanten vertegenwoordigen en die vechten elkaar de tent uit. Als die partijen nou naast elkaar gaan staan, misschien komen we er dan een keertje uit."