nieuws

Ophef om bandenopslag Hellevoetsluis

ROTTERDAM - In Hellevoetsluis is ophef ontstaan over de opslag van honderdduizenden autobanden. Omwonenden en lokale politici maken zich zorgen, maar volgens de eigenaar van de bandenopslag is niets aan de hand.
Raadslid Atie Koster van GroenLinks werpt zich als woordvoerster van de bezorgde omwonenden. ''Ze zijn bang dat als brand ontstaat, dat je een soort milieuramp krijgt zoals bij chemiepack.''
Volgens de politica blijkt uit onderzoek van het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid dat de bandenopslag niet veilig. Zo zou een goede ondergrond van beton ontbreken. ''Ze geven aan dat dit heel onveilig is,'' waarschuwt ze.
De Van den Bangroep, ontkent dat er sprake is van een onveilige situatie. ''We voeren jaarlijks inspecties uit met de brandweer,'' benadrukt hij. ''Zij weten precies hoe we de banden opslaan en ze hebben nooit bezwaar gemaakt.''
De vergelijking met chemiepack is volgens het bedrijf onzin. ''We hebben geen chemicaliën, om te beginnen,'' stelt de directeur. Het bedrijf zou containers met banden bij brand snel kunnen weghalen.