nieuws

Kruitsporen moordverdachte Turkse vereniging

gerritvdlinde
gerritvdlinde
ROTTERDAM - Bij de man die een medewerker van de Turkse vereniging NDV in Rotterdam zou hebben vermoord zijn schotresten gevonden op zijn kleding. Justitie ziet dat als extra bewijs dat de 40-jarige verdachte de dader is.

Het slachtoffer is in januari van dit jaar doodgeschoten in het pand van de NDV in de Gerrit van de Lindestraat. Justitie zoekt het motief in de relationele sfeer: het slachtoffer had een verhouding met de vrouw van de verdachte. Mogelijk gaat het om eerwraak.
Officier van justitie Boender: “Hij had een motief en de gelegenheid, want de verdachte is de laatste die het slachtoffer heeft gezien. Nu komt daar objectief bewijs bij: de schotresten op zijn jas en spijkerbroek.

Kruitsporen

Advocaat Stolk wil nog geen grote conclusies verbinden aan de aangetroffen kruitsporen. “In zijn auto zijn geen schotresten gevonden. Ze zitten vooral op de mouw van zijn jas: bij uitstek dus de plek waar je de sporen kan overnemen van een ander, als je een hand geeft.”
Verdachte Kerim(40) en slachtoffer Metin(44) waren vrienden en compagnons bij de Turkse vereniging. Kerim zou zijn vrouw een zogeheten spyphone cadeau hebben gedaan, toen hij vermoedde dat zij een relatie had met Metin. Door de spyphone kon hij hun gesprekken afluisteren. Volgens de verdachte heeft het apparaat nooit gewerkt.

Franse drugsmilieu

Stolk heeft vraagtekens bij het mogelijke eerwraak-motief. “Had mijn cliënt dan niet zijn eigen vrouw moeten doden? Zij had tenslotte voor het gezichtsverlies gezorgd.” De advocaat zoekt het motief in een hele andere richting: het Franse drugsmilieu.
“Kerim en Metin zaten beiden in de hennephandel. Metin heeft ervoor vastgezeten in Frankrijk. Een getuige meldt ook auto’s met Franse kentekens te hebben gezien die avond.” Officier van justitie Boender: “Franse auto’s in Rotterdam-West zegt mij niet zo veel.”
Advocaat Stolk vroeg de rechter woensdag om zijn cliënt vrij te laten, maar dat werd afgewezen. De rechter gaf justitie wel de opdracht nader onderzoek te doen naar twee haren in de hand van het slachtoffer en vingerafdrukken op aangetroffen flesjes in het pand van de Turkse vereniging.