nieuws

Hiddink: 'Feyenoord moet zich niet indekken'

ROTTERDAM - Guus Hiddink vindt dat Feyenoord gewoon moet uitroepen dat ze voor de landstitel gaan. De oud-trainer van onder meer Real Madrid, PSV, Chelsea en Valencia zegt dat voor de microfoon van Radio Rijnmond. Hiddink reageert daarmee op de dinsdag door Feyenoord geformuleerde doelstelling om bij de top 4 te eindigen.
'Je kan je niet bij voorbaat al indekken. Zeker niet voor je eigen spelers, want dan geef je ze een excuus. Dus laat ze er maar mee om gaan. Ook de jonge jongens. Laat ze maar voelen dat ze moeten en als ze daar goed doorheen komen worden ze alleen maar een betere speler', aldus de oud-bondscoach.
Hiddink durft nog geen uitgesproken kampioenskandidaat in de Eredivisie aan te wijzen: 'Er is momenteel geen dominant team in Nederland. Ik heb zaterdag PSV gezien, die hebben nu dezelfde omwenteling als Feyenoord gemaakt door allerlei jonge spelers op te stellen. Maar Ajax is ook niet stabiel en dus is er geen enkel team dat er bovenuit steekt. Een grote club als Feyenoord moet toch ook weer eens mee op de deur slaan', aldus Hiddink.
De werkloze Hiddink, die onlangs opstapte bij Anzhi, was woensdag op het golfcomplex van Rhoon aanwezig bij de Ryan Eenhoorn Memorial. Het evenement, ter nagedachtenis aan de overleden zoon van oud-honkballer Robert Eenhoorn, wordt mede georganiseerd voor de stichting DADA.
Naast Hiddink waren onder andere ook Roy Makaay, Jack van Gelder, Ronald Waterreus, Cor Pot, Michael Zijlaard en Eric de Bruin aanwezig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl