nieuws

Twijfel bewijs moordzaak Anthony Fernandes

Anthony
Anthony
ROTTERDAM - Er is twijfel gerezen over bewijsmateriaal in de moordzaak Anthony Fernandes. Volgens een deskundige is het lastig om te bepalen in welke auto de vermeende schutter rondreed.

Anthony Fernandes(22) werd in mei 2012 doodgeschoten op de Westkousdijk in Rotterdam Schiemond. De recherche had een auto getraceerd die rond het plaats delict had gereden, met daarin de mogelijke schutter. Het zou gaan om een zwarte Volkwagen Golf 6.
Verdachte Meraldo P.(21) reed in die tijd in een gehuurde Volkswagen Golf 6, voor justitie een belangrijk gegeven om het bewijs tegen de Schiedammer rond te krijgen. Een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut(NFI) heeft de foto’s van de auto’s (van de verdachte en van de beveiligingscamera’s) vergeleken en stelt: de auto van de vermeende schutter zou een VW kunnen zijn, maar ook een Renault Mégane.

Onderzoek auto's

In dat laatste geval zou er geen link zijn met de auto van de verdachte. Advocaat R. Nelisse voerde onder meer dit verweer donderdag aan om zijn cliënt vrij te krijgen, maar de rechtbank wees dat af. Het NFI gaat de foto's van de auto's nader onderzoeken.
Justitie wijst erop dat Meraldo P. een duidelijk motief had voor de moord. Het zou gaan om een wraakactie. Anthony Fernandes zou in maart 2012 betrokken zijn geweest bij een gewapende overval op Meraldo P. in Spangen. De verdachte zou destijds in een chatgesprek hebben gezegd dat hij de overvaller ging terugpakken.
De inhoudelijke behandeling van de moordzaak staat voor 3 oktober gepland. In deze zaak waren nog twee mannen opgepakt, maar die zijn door justitie zelf vrijgelaten. Zij blijven nog wel verdachten, van het medeplegen van de moord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl