nieuws

Watersnoodmuseum geeft 1000 kaarten aan Rotterdammers

ROTTERDAM - De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft duizend entreekaarten van Watersnoodmuseum-directeur Siemco Louwerse in ontvangst genomen om uit te delen aan Rotterdammers die in 1953 geboren zijn of in die tijd Zeeuwse evacuees hebben opgevangen. Betrokkenen kunnen zich hiervoor melden op het Stadhuis. Het museum uit Ouwerkerk hoopt dat er tussen de mensen die zich aanmelden uit de groep hulpverleners ook nog kandidaten zitten voor het oral history-project van het museum, waarbij getuinenissen in beeld en geluid worden vastgelegd. Opzetje
Tijdens de ontmoeting in Aboutaleb's kamer in het Stadhuis bekokstoofden de burgemeester en de museum-directeur verder een opzetje voor een reizende tentoonstelling over de watersnoodramp. Aboutaleb gaf aan dat hij daarvoor in Rotterdam graag ruimte beschikbaar stelt.

Museum van formaat

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk begon in 2001 als een kleinschalig project. Het werd opgezet door een aantal mensen die de ramp overleegden. Na uitbreiding groeide het in 2009 uit tot een museum van formaat, dat jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers trekt.