nieuws

Lansingerland wacht sobere jaren

ROTTERDAM - De gemeente Lansingerland werkt samen met de provincie Zuid-Holland en het ministerie van binnenlandse zaken aan een herstelprogramma dat Lansingerland in tien tot vijftien jaar weer financieel gezond moet maken.
Inwoners van Lansingerland moeten zich voorbereiden op flinke bezuinigingen en stijging van de lasten. Subsidies zullen minder worden en ook het ambtenarenapparaat zal flink krimpen. Hoe de bezuinigingen er precies uit komen te zien wordt binnenkort bekend.

Lege spaarpot

Door het stilvallen van de huizenmarkt is Lansingerland al meerdere jaren in grote financiële problemen. Zo werd dit voorjaar bekend dat de aangekochte grond 71 miljoen euro minder waard is geworden. De situatie is zo nijpend dat de spaarpot zo goed als leeg is.
Volgens burgemeester Van Vliet krijgt Lansingerland waarschijnlijk toestemming van het Rijk om geld te lenen. Het gaat om tientallen miljoenen euro's. In het herstelprogramma komt te staan hoe het geleende geld wordt terugbetaald: "We zullen tien tot vijftien jaar heel zuinig aan moeten doen", aldus van Vliet.