nieuws

Lavalu in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Al van jongs af aan hing Lavalu (echte naam: Marielle Woltring - geboren in Cleveland USA - 1979) rond bij de piano. Toen haar moeder eindelijk besloot om dan toch maar een pianoleraar voor haar te vinden was ze nog maar 3 jaar oud.
20 jaar lang studeerde ze de klassiekers van Bach, Beethoven, Satie en Debussy. Tijdens haar tienerjaren ontdekte ze moderne artiesten als Tori Amos, Fiona Apple en Heather Nova, die haar allen inspireerden om een start te maken met het schrijven van eigen nummers.
De EP ‘Now’ (2007) bracht Lavalu en haar band onmiddellijk succes. Wat volgde was meer dan 200 optredens in popzalen, op jazzfestivals en in theaters van Noorderslag 2008 tot Montreux Jazz 2009. Ook startte ze met het componeren van muziek voor theaters, wat resulteerde in zowel de kerstmusical “Krabat” door het hoog aangeschreven M-Lab in 2010 als het schrijven van de muziek voor “Rumplestiltskin” door Stella Den Haag welke draaide op Broadway, New York in 2012.
Na haar reis door al deze verschillende muziekgenres wilde ze terug naar haar liefde voor eerlijke muziek die recht uit het hart komt. In de zomer van 2010 ontmoette ze producer Stefan Schmidt (Zuco 103) die haar uitdaagde om meer dan ooit haar ziel bloot te leggen door haar nummers puur en simpel te maken. Het resultaat hiervan is haar tweede studio album Fighting Wildfires (2013). De titel verwijst naar de innerlijke onrust die ze voelde na het na 5 jaar achterlaten van haar band om wederom haar hart te volgen.
Lavalu: “Dit album gaat over de strijd met mijzelf. Hoe ik dagelijks vecht met mijn eigen verwachtingen. Het is als liefdesverdriet, maar er is niemand anders om de schuld te geven; ik breek mijn eigen hart dag in dag uit.”
Muzikanten die hebben bijgedragen aan dit album zijn onder andere: Bram Hakkens, Claus Toft and Morris Kliphuis (Kyteman Orchestra,) Daniel Rose (C-Mon & Kypski), Paul Willemsen (Lefties Soul Connection), Michel van Schie (Ilse de Lange) en Stefan Kruger (Zuco 103). Amerikaanse rising star Daniel James’ (Canon Blue (US), Efterklang (DK)) warme stem is te horen op twee nummers.
In Live uit Lloyd speelde Lavalu met: Nicky Hustinx - drums, Bas Kloosterman - bas, Mirian Moczko - kyes, backing vocals, kazoo en Peter Lada - gitaar, backing vocals.