nieuws

Toekomst podium Grounds door conflict onzeker

ROTTERDAM - Weer een Rotterdams podium is in de problemen geraakt. Dit keer gaat het om podium Grounds in Rotterdam-Delfshaven. Een podium voor jong talent en allerlei muzieksoorten.
Door een conflict met de twee andere gebruikers en eigenaren: Codarts en de SKVR, dreigt een gedwongen vertrek. D66 Rotterdam wil dat de wethouder gaat bemiddelen.

Politieke druk

Het is een mooie combinatie van drie gebruikers samen in één pand: het conservatorium Codarts, de muziekschool van de SKVR en een podium met café. Alleen er is een conflict ontstaan over een nieuwe invulling van het pand met als mogelijk gevolg dat Grounds na 1 januari de biezen moet pakken. De betrokken partijen willen in de media niet ingaan op de kwestie.
D66 Rotterdam wil voorkomen dat Grounds uit Delfshaven verdwijnt. "Wat we niet willen is dat het podium uiteindelijk gaat verdwijnen of op een plek komt waar het de leuke dynamiek niet heeft met de studenten, leerlingen en mensen uit de buurt", aldus fractieleider Salima Belhaj.

Bemiddelingspoging

In de gemeenteraad heeft D66 de cultuurwethouder opgeroepen zich ermee te bemoeien. "Ik denk dat het altijd goed is dat een cultuurwethouder zich actief betrokken toont en in formele zin hebben we subsidie gegeven aan Grounds op die locatie met die dynamiek dus de wethouder heeft de mogelijkheid om dit positief te beïnvloeden."
Cultuurwethouder Laan heeft toegezegd een bemiddelingspoging in te zetten met de kanttekening dat het in eerste instantie een zaak van verhuurder en huurder is. Als er geen oplossing komt, kan Grounds aansluiten in een lange rij van Rotterdamse podia die het om wat voor reden dan ook het niet hebben gered. Eerder viel het doek al voor Watt, Waterfront, Corso en The Exit.