nieuws

Zwarte neushoorn in Chris Natuurlijk van 7 september

neushoorn
neushoorn
ROTTERDAM - Zwarte neushoorns terug in Diergaarde Blijdorp, het eilandgevoel en het nieuwe boekenseizoen is begonnen.
Na meer dan 50 jaar keert de zwarte neushoorn terug in Diergaarde Blijdorp. Twee zwarte neushoorns uit dierentuinen in Londen en Leipzig gaan in de dikhuidenvleugel van de Rivièrahal wonen. Dit deel van de Rivièrahal is helemaal opgeknapt. Op 14 en 15 september, in het Open Monumentenweekend, kan iedereen het opgeknapte verblijf en de nieuwe bewoners komen bekijken. In Chris Natuurlijk vast een preview. Ook twee dwergnijlpaarden zijn straks te bewonderen in het opgeknapte verblijf.
Chris Natuurlijk krijgt op 7 september een rondleiding over twee Rotterdamse eilanden; het Coolhaveneiland en het Noordereiland....allebei kennen ze een lange scheepvaartgeschiedenis. Een leuke bijkomstigheid in het weekend van de Wereldhavendagen.
Op het Noordereiland wordt dit weekend Expeditie Noordereiland gevierd, een jaarlijks terugkerend feestje dat in het teken staat van de cultuur en geschiedenis van het eiland.
Over de geschiedenis, cultuur en architectuur van het niet zo bekende Coolhaveneiland is nu een boekje gemaakt. Het wandelboekje Van Piet Heyn tot Puntegale van Jan Oudenaarden en Ina Kleijwegt voert langs het culturele erfgoed van het eiland.
Lekker lezen dat kan ook, want het boekenseizoen is begonnen,.....Welke boeken eraan komen, dat hoor je op 7 september in Chris Natuurlijk van Hubert van Belois van boekhandel Maximus in Rotterdam. Lees hier welke boeken Hubert op 7 september bespreekt.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond