nieuws

Belg 'per ongeluk' doodgeschoten

LucBrouwers
LucBrouwers
ROTTERDAM - De Belg Luc Brouwers zou in januari van dit jaar ‘per ongeluk’ zijn doodgeschoten in de Rotterdamse Essenburgsingel. Dat heeft een van de drie verdachten verklaard.

Brouwers werd op 20 januari dood aangetroffen in zijn Mercedes. Hij had even daarvoor de politie gebeld om te zeggen dat het niet goed met hem ging. Uiteindelijk zijn drie verdachten aangehouden, op verdenking van moord.
Imrado C.(22) heeft verklaard dat hij op de bewuste dag een afspraak had met Luc Brouwers. De Belg zou handelen in speed en had de Rotterdammer benaderd om een afzetmarkt te zoeken. Toen hij naar de auto liep, zou Mamudu J. tussenbeide zijn gekomen en zijn ingestapt.

Handen in zakken

“Hij had beide handen in de zakken, boog voorover, stapte met één been in de wagen en toen ging zijn pistool af”, heeft Imrado C. verklaard. Hij zegt dat Mamudu hem later heeft verteld dat het wapen per ongeluk was afgegaan.
Mamudu J.(20) spreekt die lezing tegen en zegt niet in de Essenburgsingel te zijn geweest die avond. Volgens zijn advocaat wil Imrado C. zijn eigen rol als schutter wegpoetsen door de schuld aan Mamudu te geven.

'Haarmatch'

Een getuige heeft tegen de politie gezegd dat Mamudu ook tegen hem de moord heeft bekend. “Ik kwam hem tegen en hij zat er triest bij en vertelde toen dat hij iemand per ongeluk had gedood.” De technische recherche heeft onlangs een haartje van 0,2 cm gevonden in de auto van het slachtoffer, dat matcht met dat van Mamudu J.
Verder had de verdachte bij zijn arrestatie het vuurwapen in bezit, waarmee de moord vermoedelijk is gepleegd. Volgens zijn advocate bewijst dat eerder dat hij het níet heeft gedaan. “Want dan zou het dat wapen niet hebben bewaard.”
Justitie denkt dat de moord een zogeheten ripdeal was: Luc Brouwers zou zijn gedood en daarna was hij beroofd van zo’n vijf kilo aan speedtabletten. In deze zaak zit een derde verdachte vast, die het moordwapen een tijdje in zijn bezit zou hebben gehad. De rechtszaak wordt in november voortgezet.
Foto: het slachtoffer Luc Brouwers uit België