nieuws

Neptunus nog niet naar Holland Series

ROTTERDAM - DOOR/Neptunus heeft zich nog niet weten te verzekeren van deelname aan de Holland Series. De honkballers zouden donderdagavond bij een overwinning op Corendon Kinheim zeker zijn van plaatsing voor de finale van de play-offs, maar de Rotterdammers gingen in eigen huis met 2-1 onderuit tegen de regerend landskampioen.
De bezoekers uit Haarlem kwamen in de zevende inning op een 1-0 voorsprong en verdubbelden daarna in de volgende inning de marge. In de negende inning knokte Neptunus zich nog terug, maar de formatie van coach Evert Jan 't Hoen liet vervolgens na om met twee honken bezet de wedstrijd naar zich toe te trekken. 'In die situaties moeten we meer punten kunnen scoren. Daar laten we het liggen,' zegt 't Hoen na afloop van de nederlaag tegenover RTV Rijnmond.
'We hadden absoluut moeten winnen, maar Kinheim is gewoon een goede ploeg. We hebben nu nog twee wedstrijden te gaan waarvan we er minimaal één moeten winnen. Daar hebben we goede kans op, want we staan er nog steeds geod voor,' aldus de hoofdcoach van Neptunus, dat nog altijd de ranglijst aanvoert in de kampioensgroep met tien punten uit zeven duels.

Mampaey The Hawks

De honkballers van Mampaey The Hawks hadden donderdag wel reden voor een feestje. De ploeg uit Dordrecht was met ruime cijfers te sterk voor AdoLakers. Op eigen terrein werden de gasten uit Den Haag met 10-0 verslagen door het team van coach Martin van Zeist. The Hawks deelt samen met UVV de koppositie in de degradatiegroep, terwijl AdoLakers al is veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie-wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl