nieuws

Kalian Sams keert terug bij Neptunus

ROTTERDAM - DOOR/Neptunus kan in het restant van het seizoen zo goed als zeker beschikken over Kalian Sams. Wanneer alle formaliteiten zijn afgerond sluit de international van Oranje komende zaterdag aan bij de selectie van coach Evert Jan 't Hoen voor de tweede ontmoeting met Corendon Kinheim in het laatste drieluik van de play-offs.
'We moeten alles nog dubbel checken met de bond, maar ik verwacht geen problemen,' zegt 't Hoen over de inzetbaarheid van Sams. 'Ik ben blij met zijn komst. In de wintermaanden traint hij vaak met ons mee en in 2010 deed hij ook mee in de Holland Series. Hij is een erg goede en waardevolle speler. Vorig jaar heeft hij op het EK heel goed gespeeld en op het WBC sloeg hij het winnende punt binnen tegen Cuba,' aldus de coach van Neptunus.
Sams staat in de Verenigde Staten onder contract bij Texas Rangers in de Minor League. Hij zette tijdens het EK van 2012 een bijzondere prestatie neer, want in de wedstrijd tegen België sloeg hij for the cycle. Daarmee sloeg hij een honkslag, tweehonkslag, driehonkslag en grandslam-homerun. Die slag was destijds bovendien goed voor acht punten.