nieuws

Maasdelta zat fout: dakloze moeder onterecht op straat

daklozemoeder
daklozemoeder
ROTTERDAM - Aan de zwerftocht van Nathalie van Oort en haar twee kinderen komt een eind. De inwoonster van Spijkenisse had een conflict met Woningbouwvereniging Maasdelta, die het drietal daarom op straat zette. Maasdelta geeft z’n fout toe en stelt het drietal tijdelijk een gemeubileerde woning ter beschikking.
In het conflict beweerde Maasdelta dat Nathalie van Oort een document niet had opgestuurd. Nathalie zit in de schuldhulpverlening en viel daardoor onder het laatste-kans-beleid van de woningbouwvereniging. Die kende geen genade en zette Nathalie en haar kinderen op straat. Maar volgens Nathalie kon ze niet meer onder het laatste-kans-beleid vallen omdat haar tijdelijke contract stilzwijgend was verlengd in een vast contract.
Maasdelta geeft dat nu toe en belooft het met Nathalie goed te maken.
Feestje
"Ik ga wel een klein feestje bouwen", vertelt een blije Nathalie. "Ik wist dat ik gelijk had maar je moet het nog wel zien te krijgen." De moeder sliep een maand lang, samen met haar 4-jarige dochter en haar 1-jarig zoontje, bij familie en vrienden. Alle opvang zat vol of was niet geschikt voor een moeder met kinderen.
Jeugdzorg
Omdat Nathalie geen vast onderdak had, was ze bang dat Jeugdzorg haar kinderen zou afnemen. Dat gevaar is nu geweken. Nathalie: "We kunnen weer vooruitkijken, gelukkig!" Het drietal krijgt eerst een tijdelijk woning toegewezen. Daarna wordt samen met Maasdelta gezocht naar een permanente woning.