nieuws

Strandtenthouders: juli heeft dit seizoen gered.

ROTTERDAM - Strandtenthouders in Hoek van Holland zijn redelijk tevreden met de afgelopen zomer. Ook al bleef het tot begin juni erg koud, de maand juli heeft een hoop goedgemaakt.
Juli was namelijk een topmaand, met veel warme, zonnige en droge stranddagen. Augustus was volgens de strandtenthouders alweer een stuk minder, omdat veel mensen het na de tropische dagen al snel te fris vonden om naar het strand te gaan. Ook waren in de regio Rijnmond veel mensen in die maand op vakantie. Daarnaast speelt de crisis een rol: als de mensen komen geven ze minder geld uit.
Volgens strandtenthouder Matthieu van Assem van beachclub 2 Seasons is het seizoen erg kort geweest om de schade van het koude voorjaar in te halen. "Tot en met juni, was het eigenlijk helemaal niks. De meeste mensen zijn dat alweer vergeten. We komen er wel uit, maar een goed seizoen, nee, daar kan je niet over spreken."
Tessa van Houten van FF Tijd, spreekt van het beste seizoen in het vierjarig bestaan van haar strandtent. Haar collega Jeroen van Anholt van The Bing zegt financieel geen goed jaar te hebben gehad. De mooie zomer heeft dat niet recht getrokken. Volgens hem speelt de crisis daarin ook een rol: "mensen geven, als ze komen, minder uit."
In Hoek van Holland zijn de strandpaviljoens het hele jaar open. In de koude periode proberen veel horeca-zaken met feesten en partijen omzet binnen te halen, maar allemaal hopen ze nog op een mooie nazomer.