nieuws

Weer stankgolf van Abengoa

Abengoa_Veiligheidsbord
Abengoa_Veiligheidsbord
ROTTERDAM - Bij de meldkamer van milieudienst DCMR zijn vrijdag weer klachten binnengekomen over een gistlucht. Uit onderzoek bleek dat de stank werd veroorzaakt door bio-ethanolbedrijf Abengoa in de Europoort.
In totaal kwamen er tussen 11.00 en 22.30 uur twintig klachten uit voornamelijk Maassluis. Het is niet de eerste keer dat de gistlucht van Abengoa te ruiken is. Ook afgelopen veroorzaakte het bedrijf stankoverlast.
Het bedrijf moet daardoor voor de tweede keer een dwangsom van 100.000 euro betalen aan milieudienst DCMR. Elke week dat het bedrijf stinkt, wordt de boete geïnd. Dit kan maximaal over een periode van 20 weken. Daarna wordt bekeken welke andere maatregelen kunnen worden getroffen.
Wethouder Huub Eitjes van Maassluis riep vorige week al op Abengoa te sluiten als er niet snel iets verandert. De VVD in Rotterdam sloot zich daarbij aan.
Het bedrijf liet eerder weten een speciaal bedrijf in de arm te nemen om de overlast aan te pakken. Wanneer dit ook daadwerkelijk effect heeft, is niet bekend.