Proveniersbrug Schiedam gerenoveerd

De vernieuwde Proveniersbrug wordt maandag teruggeplaatst. De afgelopen maanden is de brug grondig gerenoveerd op een werf in Krimpen aan den IJssel.

Zo is onder meer het versleten wegdek vervangen. Het asfalt op de brug was zo'n vijftig jaar oud. Ook de herinrichting van het wegdeel tussen de Proveniersbrug en de Delflandseweg is bijna klaar.

Vertraging
Het was de bedoeling dat de brug al op 26 augustus teruggeplaatst zou worden, maar de renovatie liep volgens de gemeente enkele weken uit door extra werk in de brugkelder. Na het terugplaatsen van de brug beginnen de afrondende werkzaamheden op en rond de brug.

Het verkeer dat de afgelopen maanden gebruik kon maken van een noodbrug wordt tot 21 oktober omgeleid met omleidingsborden. Vrachtverkeer en schepen kunnen de brug naar verwachting medio november weer passeren.

Brandersfeesten
De brug is tijdens de werkzaamheden tijdelijk open gedurende de Brandersfeesten van donderdagavond 26 september tot zondag 29 september. De binnenstad van Schiedam blijft dan goed bereikbaar tijdens het drukke weekend.

Deel dit artikel: