nieuws

Kalian Sams: 'Wil kampioen worden met Neptunus'

ROTTERDAM - Honkballer Kalian Sams heeft dit weekend zijn rentree gemaakt bij Neptunus en plaatste zich met de Rotterdammers voor de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Daarin is Vaessen Pioniers de tegenstander. Kalian Sams: 'Mijn seizoen in Amerika is afgelopen en ik ben lid van Neptunus. Ik wil de jongens graag helpen in de Holland Series en kampioen worden.'

Kalian Sams staat in de Verenigde Staten onder contract bij de Major League-organisatie Texas Rangers. Eerder dit seizoen werd hij ontslagen bij Seattle Mariners en San Diego Padres. Via de Independent League sleepte de buitenvelder een contract bij Texas Rangers binnen.
In de laatste duels van het seizoen stalde zijn nieuwe club hem twee niveau's lager bij Frisco Roughriders. 'Het was een raar, maar goed jaar. Toen ik mijn contract tekende bij Texas Rangers werd mij verteld dat er een grote kans is dat ik in de Major League zou komen te spelen, omdat mijn concurrent Nelson Cruz vijftig duels is geschorst vanwege dopinggebruik. En ze hadden een rechtshandige "powerhitter' nodig in het buitenveld. Het is een grote kans voor mij en misschien speel in volgend seizoen wel in de Major League,' aldus de 27-jarige speler.