nieuws

Krimpense jongens gaan vrijuit

Zomereik_Krimpen_3
Zomereik_Krimpen_3
ROTTERDAM - Justitie gaat vier jongens uit Krimpen aan den IJssel, die werden verdacht van beroving van een 9-jarig meisje, niet vervolgen. Volgens justitie is er onvoldoende bewijs.
Het meisje had in april van dit jaar verteld dat zij door vier jongens was mishandeld en beroofd. Dat zou zijn gebeurd op een speelplaats aan de Zomereik in Krimpen.
De verdachten, van 16,17 en 18 jaar oud, hebben altijd ontkend. De rechter had al besloten het viertal in een vroeg stadium vrij te laten bij gebrek aan bewijs.

Vrouw met fiets

Volgens het meisje was een vrouw met een fiets destijds tussenbeide gekomen. Opmerkelijk is dat deze getuige zich nooit heeft gemeld. Justitie kan alsnog tot vervolging overgaan als er nieuwe, belastende informatie binnenkomt.
Een van de advocaten, Stefan van Paridon, wil een schadevergoeding indienen voor de twee weken dat zijn cliënt heeft vastgezeten. Ook bekijkt hij of hij een civiele procedure kan starten tegen de persoon die een foto op Facebook plaatste van de vier verdachten.
Bij de foto stond de tekst "Onze helden van Krimpen". Van Paridon: "Mijn cliënt is hoe dan ook beschadigd. Daarnaast kan het aan de kaak stellen van de Facebook-foto een signaal zijn naar anderen die iets dergelijks van plan zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl