nieuws

Kort nieuws uit de regio

Rijnmond Kort
Rijnmond Kort
ROTTERDAM - Ontsnapte paarden in Ridderkerk, fout Parksluizen kost 75.000 euro en verdachten cocaïnesmokkel langer vast: Kort nieuws uit de regio.

Ontsnapte paarden in Ridderkerk

RIDDERKERK – Omstanders hebben maandagochtend samen met de politie drie pony’s en een paard gevangen in Ridderkerk. De beesten waren ontsnapt uit een weiland in de buurt van de Ringdijk. De dieren waren ontsnapt nadat een sloot om hun weiland was drooggevallen. Een automobilist moest flink op de rem trappen toen de vier paarden over de weg stoven. De eigenaar heeft beloofd dat hij een hek om het weiland gaat zetten.

Fout Parksluizen kost 75.000 euro

ROTTERDAM – Een fout bij de Parksluizen in Rotterdam-Delfshaven heeft 75.000 euro gekost. Dat heeft burgemeester Aboutaleb geantwoord op schriftelijke vragen van Leefbaar Rotterdam. Bij de renovatie van de grote sluis van de Parksluizen, bleek een van de deuren niet te passen. Hij was twee centimeter te breed.

Verdachten cocaïnesmokkel langer vast

ROTTERDAM - De vier mannen die worden verdacht van de smokkel van 500 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven, blijven nog drie maanden vast zitten. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam maandag besloten. De cocaïne zat verstopt in een container met limoenen en werd eind mei gevonden. De drugs hadden een waarde van 16 miljoen euro. De vier verdachten komen allemaal uit onze regio. Eerder werden twee verdachten in de zaak voorlopig vrijgelaten.