nieuws

FC Eindhoven blijft in spoor van FC Dordrecht

Dordrecht-Korte
Dordrecht-Korte
ROTTERDAM - FC Eindhoven lijkt de enige club die FC Dordrecht nog van de eerste periodetitel af kan houden. De Brabanders wonnen maandag met 2-0 van Jong FC Twente, waardoor het gat tussen de nummers één en twee van de Jupiler League drie punten is. De overige concurrenten van de Dordtenaren volgen op zes punten.
FC Dordrecht kan komende vrijdag de periodetitel in de wacht slepen. De ploeg van trainer Harry van den Ham moet dan zelf winnen bij Helmond Sport en hopen op puntenverlies van FC Eindhoven bij Sparta. Ook aan een gelijkspel kan de huidige lijstaanvoerder genoeg hebben, maar dan moet de Brabantse club wel verliezen op het Kasteel. De eerste periodetitel gaat over negen wedstrijden.
Na zeven wedstrijden is FC Dordrecht de trotse koploper van de eerste divisie. De Schapenkoppen wonnen liefst zes duels, alleen bij Excelsior kwam Van den Ham's formatie niet tot winst (1-1). Afgelopen vrijdag rekenden de Dordtenaren nog overtuigend af met VVV-Venlo (5-0), dat op dat moment tweede stond in de rangschikking.
Als FC Dordrecht er komende vrijdag niet in slaagt om de eerste periode te pakken, kan dat een week later alsnog bewerkstelligd worden in de thuiswedstrijd tegen Willem II.