nieuws

Jong010 wint Nationale Alfabetiseringsprijs

ROTTERDAM - De Rotterdamse kinderkrant Jong010 is één van de drie winnaars van de Nationale Alfabetiseringsprijs. De prijzen zijn bedoeld om personen en organisaties die werken aan het vergroten van geletterdheid te eren. Van de drie categorieen, heeft Jong010 gewonnen in de categorie 'Doen', voor succesvolle, bestaande projecten.

Jong010 komt elke maand uit en wordt verspreid via basisscholen. In de krant lezen kinderen lokaal nieuws en Rotterdamse achtergrondverhalen. Als het aan oprichtster en hoofdredactrice Angelique van Tilburg ligt, lezen binnenkort alle Rotterdamse kinderen de krant Jong010.
"Het is geweldig dat we hebben gewonnen. Ik hoop dat we kunnen uitbreiden, zodat we in de verre omtrek beschikbaar zijn voor kinderen. Hopelijk zijn we dan in de toekomst ook in andere steden te verkrijgen", aldus Van Tilburg.

Taalontwikkeling

De prijs werd uitgereikt in het kader van de Week van de Alfabetisering. "Ik denk dat de jury voornamelijk heeft gekeken naar het feit dat we met Jong010 op jonge leeftijd beginnen met het stimuleren van de taalontwikkeling en leesplezier", vervolgt de hoofdredacteur.