nieuws

'Konijnenterreur' op hoofdveld HWD

ROTTERDAM - Het hoofdveld van voetbalvereniging Het Witte Dorp wordt omgeploegd door konijnen. In de omgeving verblijven volgens leden van de club honderden konijnen. Door de schade aan het veld zijn zelfs wedstrijden afgelast.
Voor spelers leveren de gaten in het veld gevaren op, stelt Aad Vogel. ,,Als je een gat over het hoofd ziet, dan kan een speler zo zijn enkel verzwikken." De vrijwilliger bij de voetbalclub loopt regelmatig met een kruiwagen vol grond over het veld om de gaten te vullen, maar is daar klaar mee.
Er is geprobeerd de konijnen van het terrein te houden door het plaatsen van kippengaas, maar dit tervergeefs. "De beestjes springen er gewoon overheen." Het terrein wordt gehuurd van de gemeente Rotterdam, die zou volgens vogel actie moeten ondernemen.

Kosten

Volgens Gert van Nes van de gemeente Rotterdam is het aanleggen van een konijnenwerende hekwerk rondom de 220 sportvelden in Rotterdam onbetaalbaar. "Dat zou zo'n 3 tot 4 miljoen kosten." Alleen een afrastering rondom het veld van HWD is volgens Van Nes niet afdoende: de konijnen zijn een structureel probleem in de hele stad.
Het afschieten van de beesten is geen optie. De flora-faunawet van 1990 verbiedt het afschieten van de dieren zonder het aanvragen van een vergunning.