nieuws

Dromenboeken Kroningsdag mateloos populair

ROTTERDAM - Duizenden gingen er sinds afgelopen donderdagavond over de toonbank: de gratis dromenboeken die zijn op te halen ter ere van de inhuldiging van koning Willem Alexander. Boekhandels in de regio kunnen de exemplaren niet aangesleept krijgen.
In de boeken staan tientallen dromen omschreven van verschillende landgenoten. Gert-Jan van Rietschoten, eigenaar van een boekhandel in IJsselmonde, was zijn eerste voorraad boeken al binnen één ochtend kwijt. "We hebben een turflijst bijgehouden en sinds vrijdagmiddag hebben we twaalfhonderd mensen met lege handen naar huis moeten sturen."
Gelukkig voor Gert-Jan kwam vanochtend een hele nieuwe lading binnen en kan hij weer tweeduizend mensen blij maken. "Ik verwacht dat we ook heel snel door deze aantallen heen zijn, de mensen zijn erg enthousiast en komen aan de lopende band binnenwippen." Zijn vrouw vult aan: "Ik heb kramp in mijn handen van het harde werken. Het was zo druk, maar wel erg gezellig!"
Ook een droomboek in je boekenkast? Met de bon die je thuisgestuurd hebt gekregen kun je terecht bij een boekhandel bij jou in de buurt. Lees je 'm liever online? Dan kun je terecht op www.mijndroomvooronsland.nl.