nieuws

Twijfels over Dordtse mega-bioscoop groeien

ROTTERDAM - In Dordrecht wordt nu hardop getwijfeld aan de komst van een mega-bioscoop op de Stadswerven. De bouw wordt telkens uitgesteld en de gemeente is het ook zat.
Groen Links-raadslid Gerda de Klerk zei dinsdagavond te hebben gehoord, dat exploitant Wolff de financiering voor de zes zalen tellende bioscoop niet rond krijgt. Het bedrijf wil ook fors investeren op andere plekken en dat zou wel eens het probleem kunnen zijn.

Banken

"Die geluiden krijg ik ook", zegt De Klerk. Ze krijgt bijval van wethouder Piet Sleeking: "Ik blijf goede hoop houden, maar het is geen geheim, dat banken momenteel erg moeilijk doen over kredietverstrekking. Maar wij hebben wel een afspraak met Wolff".

Parkeergarage

Door het alsmaar uitstellen van de komst van de mega-bioscoop is ook de bouw van de nieuwe parkeergarage, achter het Energiehuis, uitgesteld. "Maar we kunnen niet eindeloos uit blijven stellen"zegt Sleeking. Die nieuwe parkeergarage speelt namelijk óók een hoofdrol in het verlagen van de parkeerdruk in het oostelijke deel van de binnenstad.

Go or no go

Sleeking wil van het bedrijf dus binnenkort een "go or no go"hebben, "liefst nog eind deze maand, maar uiterlijk half oktober", zegt de wethouder. Is er dan nog geen besluit, dan zal de gemeente Dordrecht op zoek gaan naar een andere exploitant.

Na de zomer

Directeur Philip Wolff, van het gelijknamig bioscoopbedrijf, verzekerde RTV Rijnmond enkele weken geleden nog, dat er géén problemen zijn met de financiering en de bouw van de mega-bioscoop in Dordrecht na de zomer begint.

Blijdschap

Vorige week was er in Dordrecht nog veel blijdschap over de opening van The Movies. Met de komst van deze vier zalen tellende bioscoop aan de Nieuwstraat kreeg de stad na zeven jaar eindeliijk weer een bioscoop. De tweede lijkt nu echter op losse schroeven te staan.