nieuws

Bestuur Ibn Ghaldoun wil verder

ROTTERDAM - Het bestuur van het Ibn Ghaldoun-scholengemeenschap in Rotterdam wil graag verder met islamitisch onderwijs in de stad. Dat heeft bestuursvoorzitter Tonca gezegd gezegd tijdens een ouderavond van de school.
Het Ibn Ghaldoun kreeg dinsdag van staatssecretaris Dekker te horen dat per 1 november de geldkraan dichtgaat omdat de kwaliteit van het onderwijs nog steeds ver onder de maat is. Dat houdt in dat de school moet sluiten. Voor de honderden leerlingen moet snel vervangend onderwijs gevonden worden.
Volgens bestuursvoorzitter Tonca zijn genoeg aanknopingspunten om door te gaan met islamitisch Onderwijs in Rotterdam. Het overkoepelend orgaan voor Christelijk Onderwijs in Rotterdam zou daarbij een van de partners kunnen zijn.
De Rotterdamse wethouder De Jonge wil zich inzetten om de leerlingen ''als het enigszins mogelijk is ''in de toekomst weer te kunnen laten kiezen voor islamitisch onderwijs.
''Veel ouders kozen bewust voor islamitisch onderwijs,'' benadrukte De Jonge. De Ibn Ghaldoun was de laatste islamitische middelbare school van Nederland. Scholieren naar een vergelijkbare school overplaatsen, is momenteel dan ook niet mogelijk.