nieuws

24 Uur Cultuur in Rotterdam gaat weer van start

ROTTERDAM - Er is heel wat te doen op veel verschillende plekken in Rotterdam tijdens 24 Uur Cultuur. "We hebben locaties van Rotterdam-Noord tot -Zuid en van -Oost tot -West", aldus campagneleider Cynthia Soeters.
24 Uur Cultuur is de opening van het culturele seizoen in Rotterdam. Vanaf komende zaterdag om 17 uur tot zondagmiddag 17 uur staat cultuur 24 uur lang in de spotlights. Op dat moment wordt Rotterdam gedomineerd door theater, dans, beeldende kunst, muziek en film.
De instellingen hebben dezelfde soort voorstellingen zoals ze normaal hebben. Zo hebben ze in het Oude Luxor cabaretvoorstellingen en in de Gouvernestraat gaat het oude Lantaarnvenster weer open voor het publiek om cultklassiekers en Rotterdamse films te bekijken. Rond het Schieblock is het HipHopHuis geopend waar mensen de Urban subcultuur kunnen leren kennen.

Bottenverkoop
"Als beginnend cultuurliefhebber zou ik naar het Natuurhistorisch museum gaan, want daar kan je botten kopen voor één euro", adviseert Cynthia Soeters. "Er is namelijk een tentoonstelling over botten, maar het museum kan ze niet allemaal bewaren." De entree is op die dag gratis, net zoals een groot deel van de andere evenementen. Alleen voor sommige voorstellingen moet je betalen.
Op de website van de organisatie is het hele programma te vinden van de cultuurmarathon.
Ook staan er routes en workshops op die interessant kunnen zijn voor bijvoorbeeld kinderen of volwassenen.