nieuws

NU Discussie: Weg met het bijzonder onderwijs?

Ibn Ghaldounschool
Ibn Ghaldounschool
ROTTERDAM - Met de niet aflatende stroom verhalen rond zwakke scholen is er steeds vaker de roep om streng te controleren, te handhaven of zelfs te sluiten. De Ibn Ghaldoen Scholengemeenschap is zo'n voorbeeld. Al jaren haalt de scholengemeenschap de pers; bestuurlijke janboel zoals die van een paar jaar geleden werd beloofd weg te poetsen en zeg nou eerlijk: er is toch niets mis met het Islamitisch Onderwijs?

Het kan cynisch klinken: maar het Islamitisch Onderwijs heeft in Nederland heeft nu niet echt een goede naam.
En, zo klinkt het, islamitische ouders peinzen er niet over om hun kind op een andere school te doen dan een islamitische: ondanks slechte onderwijsprestaties.
Is het eigenlijk wel nog van deze tijd? Bijzonder onderwijs? Een groot goed, beslecht in het Nederland van begin vorige eeuw?
Waarom niet ieder kind of jongere precies hetzelfde basisonderwijs geven? Is dat ook niet beter voor de integratie?
Hoe belangrijk is of was bijzonder onderwijs voor jou? Of héb je op een Openbare School gezeten?

STELLING: Bijzonder Onderwijs is niet meer van deze tijd, ieder kind naar dezelfde school.Bel: 010 - 436 44 36, of chat mee hieronder op deze pagina.

Twitter met #RIJNMOND NU:

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.