nieuws

Jay Nash in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - De uit Syracuse (USA) afkomstige Jay Nash vond zijn eerste inspiratie op een cassettebandje met op de ene kant een liveconcert van The Grateful Dead en op de andere kant een verzameling Cat Stevens-hits, 25 jaar geleden.
De 37-jarige singer-songwriter die in Vermont woont maakte al tien studioalbums en was al een aantal malen voor een korte tour in Europa. Met zijn laatste album Letters from the Lost hoopt hij definitief zijn naam te vestigen aan deze kant van de oceaan.
Jay woonde een tijdje in Los Angeles waar hij veel muzikanten ontmoette in het Hotel Café, een bekende muziekzaal waar ook onder andere Sara Bareilles en Jason Mraz kind aan huis waren en zijn.
Jay Nash speelde woensdag 11 september in Live uit Lloyd samen met zijn 'buddy' uit Nashville Joshua Day, drummer van Sarah Bareilles en vaste begeleider van Jay. De stemmen van de twee Amerikanen lijken voor elkaar gemaakt. Oordeel zelf en beluister het complete uur of de songs die de twee speelden in Rotterdam. Vier daarvan staan op de CD Letters from the Lost: de eredivisie van de Americana. Jay Nash hoopt in de loop van 2014 met nieuw materiaal op plaat te komen. We kunnen niet wachten...