nieuws

"Rotterdam kan meer chaos gebruiken"

ROTTERDAM - Festival De Wereld van het Witte de Withkwartier wil de brede kunst en cultuur van het gebied feestelijk presenteren met licht en geluid. "Rotterdam kan meer chaos gebruiken. Dat is wat een stad nodig heeft op cultureel gebied", zegt Hajo Doorn, directeur van WORM en Kunstblock.
Bijna alle instelllingen, bewoners en bedrijven van het Witte de Withkwartier doen dit jaar mee met het festival. Het is een kakofonie van kunst, muziek, dans, mode, exposities, workshops, concerten en speciaal eten en drinken.
"En niks standaard maar allemaal bijzondere kleinschalige en eigenzinnige initiatieven die tegelijk om aandacht vragen", zegt de festivaldirecteur die niet bang is voor een beetje chaos.
Hajo Doorn: "Vrijdag om vijf uur is de aftrap met de Grote Cultuurborrel, laat Ella Bandita haar special ode horen, om negen uur gaat de spectaculair felle lichtinstallatie aan en dan is het officieel geopend."
Het festival gaat het hele 24uurCultuur weekend door. Midden op straat is een glazen huis te vinden waar Witte de With 'buurt- en festivalradio' gemaakt wordt.