nieuws

Lage straf geëist voor doodsteken verslaafde

dordtsestraatweg
dordtsestraatweg
ROTTERDAM - Justitie in Rotterdam heeft vier jaar cel geëist tegen een drugsdealer, die een klant had doodgestoken. Dat gebeurde in mei van dit jaar in de woning van het slachtoffer aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam.
Volgens justitie was de 19-jarige dealer in de woning beroofd van drugs en telefoons. Hij werd door de klant bedreigd met een mes en heeft dat wapen later gepakt om hem neer te steken. Omdat de verdachte was belaagd en beroofd komt justitie met een relatief lage straf.

Zelfverdediging

De advocaat wil nog een stap verder gaan. De drugsdealer zou uit zelfverdediging hebben gestoken en daarom helemaal geen straf moeten krijgen. Mr. S. Urcun: "Hij keek de dood in de ogen en heeft gevochten voor zijn leven. De deur zat op slot en hij wist dat het niet bij een beroving zou blijven."
Justitie erkent dat er een zeer bedreigende situatie is geweest voor de verdachte. "Maar niet op het moment van steken", zegt officier van justitie Van Wijk. "Toen lag het mes op tafel en was er geen acute noodsituatie meer. Daarnaast: meneer heeft 16 keer gestoken en sommige wonden zijn zeer diep."
Donderdag eiste justitie ook één jaar cel tegen een 35-jarige man uit Maassluis. Hij zou samen met zijn oom de drugsdealer hebben beroofd. De oom was het latere slachtoffer van de steekpartij.