nieuws

Mysterie wolkenbordjes Papendrecht ontrafeld

ROTTERDAM - De wolkenborden in Papendrecht zijn opgehangen door het Bureau Jeugd en Gezin in het kader van de Week van het Opvoeden. Dat ontdekten verslaggevers Thijs Blom en Sanne Teijn na een flinke zoektocht.
De bordjes zorgden vandaag voor een hoop opschudding in Papendrecht. Waar ze vandaan kwamen en wie ze had geplaatst was namelijk volledig onduidelijk. Ook een voorlichter van de gemeente Papendrecht liet weten geen idee te hebben.
Teksten
Op de wolkjes staan teksten te lezen als: ‘Slaat uw kind u, of andersom?’, ‘Uw kind verplicht laten sporten, of zelf laten kiezen?’ of ‘Uw kind gewoon laten gamen, of een tijdslimiet stellen?’ Het leek er dus op dat iemand de ouders van kinderen probeert aan te sporen beter na te denken over de opvoeding van hun kroost.
Twitter
Blom en Teijn gingen de straat op en deden oproepjes op social media. De rondvraag op straat leverde vooral verbaasde reacties op. De oproep op twitter werkte beter. Bram Talman kwam met de tweet die de verslaggevers op het juiste pad zette: ‘kleurstelling ed komt overeen huisstijl Centrum Jeugd en Gezin @PapendrechtGem 1+1= http://bit.ly/18WSsiY
De bordjescampagne had echter nog even geheim moeten blijven, vertelden ze bij dat bureau in Papendrecht. Tsja, sorry...

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl