nieuws

Bestuursvoorzitter laat deelraad opdraaien voor studie

ROTTERDAM - De deelraad Noord ligt flink overhoop met bestuursvoorzitter Brammerloo. Hij zou voor ruim 18.000 euro aan studiekosten onterecht hebben laten betalen door de deelgemeente.
De hoge kosten die op het bordje van de deelgemeente zijn gekomen, zorgen voor grote vraagtekens bij verschillende fracties. Een meerderheid van de deelgemeenteraad vindt dat Brammerloo de helft van de gedeclareerde kosten nu moet terugbetalen.
Brammerloo wil bedenktijd of hij kan instemmen met dit voorstel, wanneer het bij stemming wordt aangenomen.
Schriftelijke Toestemming
Brammerloo volgde vanaf september 2011 een Masteropleiding Public Management aan de Universiteit Twente. De kosten hiervan heeft hij gedeclareerd bij de gemeente, zonder vooraf schriftelijk toestemming te vragen aan de deelraad of het bestuur.
Het is gebruikelijk om hoge declaraties voor bijvoorbeeld studie wel schriftelijk voor te leggen aan de raad. De partijen vinden dat een ervaren bestuurder als Brammerloo dit had moeten weten en ook had moeten doen.
Uitstel
De Deelraad Noord heeft de bestuursvoorzitter een week de tijd gegeven om te kijken of hij wil instemmen met het gedeeltelijk terugbetalen van de studiekosten. Op donderdag 19 september wordt de kwestie verder besproken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl