nieuws

Excelsior speelt gelijk op bezoek bij Volendam

ROTTERDAM - Excelsior is er niet in geslaagd de tweede uitoverwinning in zes dagen te boeken. Op bezoek bij FC Volendam speelde de ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson (foto) met 2-2 gelijk. De gelijkmaker van Volendam viel in blessuretijd.Excelsior claimde al snel na het beginsignaal een strafschop na een vermeende overtreding op Lars Hutten, maar de bal ging niet op de stip. In het vervolg waren er grote kansen voor Kevin van Diermen, Lars Veldwijk en Hutten, maar Excelsior weigerde zichzelf te belonen.
Het begin van de tweede helft liet eenzelfde beeld zien. Excelsior had de bovenhand , maar drukte dat niet uit in de score. Jeff Stans was dichtbij met een afstandsschot, maar schoot net naast.
Na iets meer dan een uur spelen was het dan toch raak voor de Kralingers: Veldwijk punterde een voorzet van Khalid Karami in het doel en zette Exceslior zo op 0-1. Lang konden de Rotterdammers niet van die voorsprong genieten, want een minuut later lag de bal er ook aan de andere kant in. Topscorer Robert Mühren maakte de 1-1 voor FC Volendam.
Lang hoefde Excelsior niet te treuren, want minder dan tien minuten later herstelde Van Diermen de Rotterdamse voorsprong vanuit een hoekschop. Kort daarna kregen Veldwijk en Jordan Botaka de kans het duel definitief in het slot te gooien, maar de aanvallers slaagden er niet in de kansen te benutten.
Vijf minuten voor tijd leek de thuisploeg wederom op gelijke hoogte te komen, maar Schilder maakte de treffer vanuit buitenspelpositie. In blessuretijd kwam Volendam toch langzij. Koning verhinderde de tweede uitzege voor Excelsior.
FC Volendam - Excelsior 2-2 (0-0)
62' 0-1 Veldwijk
63' 1-1 Mühren
70' 1-2 Van Diermen
90' 2-2 Koning