nieuws

Dordrecht krijgt weer een doorloopcafé

ROTTERDAM - Met de opening van het oude doorloopcafé aan de Stoofstraat, herleeft komende zondag in Dordrecht een oude, katholieke traditie.
Het doorloopcafé is niets meer of minder dan de vroegere woonkamer van Simon Rutte, de grondlegger van de gelijknamige distilleerderij en historische winkel aan de Vriesestraat. Tegenwoordig is het een proeflokaal en vanaf zondag dus weer af en toe doorloopcafé.
Kerkgangers
Zoals de naam al doet vermoeden is het géén plek waar men zich rustig kan bezatten. "Nee, het is net als vroeger", zegt gastvrouw Paulien Busch, "de familie Rutte was rooms-katholiek en na de zondagdienst kwamen veel kerkgangers dan één borrel bij hem drinken."
Proeven
Zondag, tijdens de Open Monumentendagen, herleeft het doorloopcafé dus weer. Niet alleen voor kerkgangers, maar voor iedereen. Men kan beneden de distilleerderij en de houten vaten opslag bekijken en boven een jenever of likeur proeven.
Vaker
Het doorloopcafé is zondag open van één tot vijf uur. Het is de bedoeling om dat daarna vaker te doen. Dat zal dan gebeuren op zondagen en als er in de binnenstad van Dordrecht bijzondere activiteiten zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl