nieuws

Zeer matig Sparta niet voorbij FC Eindhoven

ROTTERDAM - Sparta is er niet in geslaagd te winnen van FC Eindhoven. De Rotterdammers kwamen op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de nummer twee. Sparta kwam in de eerste helft na een eigen doelpunt van N'Toko op voorsprong, maar oud-Spartaan Jens van Son voorkwam een Rotterdamse zege.
De eerste helft op het Kasteel was alles behalve verheffend. Het spel van Sparta was matig en kansen waren schaars. FC Eindhoven, concurrent van FC Dordrecht in de strijd om de eerste periodetitel, was de bovenliggende partij.
De Rotterdammers, spelend zonder Johan Voskamp, moesten na een kleine twintig minuten verder zonder Mario Bilate. De aanvaller moest het veld per brancard verlaten met een op het oog ernstige enkelblessure. Pieter Langedijk kwam in zijn plaats binnen de lijnen. Nog voor rust moest ook Kaj Ramsteijn geblesseerd van het veld. De huurling van Feyenoord moest zich met een hoofdwond laten vervangen door Crescendo van Berkel.
Vlak na de pauze kreeg Sparta nog een klap te verwerken. Voormalig Spartaan Jens van Son zorgde na vijftig minuten voor de gelijkmaker voor de bezoekers: 1-1. Ook daarna bleef Eindhoven de betere ploeg.
Tien minuten voor tijd kwam Voskamp in het veld, maar ook hij kon geen verandering brengen in de stand. Door het gelijkspel blijft Sparta zevende.
Sparta - FC Eindhoven 1-1 (1-0)
44' 1-0 E.D. N'Toko
50' 1-1 Van Son