nieuws

Maandje werken in de zorg: 95.000 euro

geldgroter
geldgroter
ROTTERDAM - Zorginstelling Humanitas DMH heeft een interim-manager ruim 95.000 euro betaald voor één maand werk. Een assistent van hem kreeg 35.000 euro. Dat meldt de Volkskrant op basis van informatie die is gelekt naar de klokkenluiderswebsite Publeaks.
Humanitas DMH beheert onder andere een buitenschoolse opvang voor leerlingen uit het speciaal basisonderwijs in Barendrecht, een project voor begeleid wonen in Dordrecht en een zorgboerderij in Strijen. Ook elders in het land in Humanitas DMH actief.
De beloningen voor de interim-manager en zijn assistent hebben tot verontwaardiging geleid onder het personeel.
De interim-manager Raimond Nicodem uit Schijndel laat in een reactie aan RTV Rijnmond weten boos te zijn op de Volkskrant. Het is volgens hem niet juist dat de Volkskrant het nieuws heeft gebracht op basis van een anonieme bron.
De man bevestigt dat hij het geld heeft gekregen en zegt de hoogte van de beloning normaal te vinden.
Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid wil opheldering over de hoge betaling voor de interim-bestuurder. Hij noemt zulke hoge vergoedingen en salarissen maatschappelijk ongewenst en eist duidelijkheid van de raad van toezicht.
In een verklaring op internet schrijft de Raad van Toezicht van Humanitas DMH nog unaniem achter het inhuren van de bekwame en 'zeer ervaren interim bestuurder' te staan, omdat de organisatie die dringend nodig had. Over de hoogte van het honorarium zegt de verklaring niets.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl