nieuws

Neptunus start voortvarend aan Holland Series

Neptunus
Neptunus
ROTTERDAM - De honkballers van DOOR/Neptunus zijn de Holland Series gestart met een overwinning op Pioniers. De ploeg van coach Evert Jan 't Hoen was in het eigen Familiestadion met 4-0 te sterk voor de opponent uit Hoofddorp. Door de winst heeft Neptunus in de best-of-seven een 1-0 voorsprong genomen.
In de openingswedstrijd kwam Neptunus in de derde inning op een ruime voorsprong. Benjamin Dille, Raily Legito en Dwayne Kemp kwamen over de thuisplaat. Rafael Jozefa scoorde in de zesde inning het vierde punt, waarna de bezoekers in het restant van het duel geen kans meer kregen om de gastheren pijn te doen.
De Rotterdamse formatie is als favoriet gestart aan de ontmoetingen met Pioniers. Neptunus eindigde in de reguliere competitie als eerste en bereikte via de play-offs ook overtuigend de Holland Series. Vorig seizoen stond Neptunus eveneens in de eindstrijd, maar destijds werd er kansloos verloren van Kinheim.
Zondag staat de tweede wedstrijd op het programma in Rotterdam. Op donderdag 19 september is het eerste duel in Hoofddorp.