Feyenoord pakt slechts een punt bij NEC

ROTTERDAM - Feyenoord heeft aan de uitwedstrijd bij NEC ternauwernood een punt over gehouden. De ploeg van trainer Ronald Koeman speelde in Nijmegen teleurstellend met 3-3 gelijk tegen de hekkensluiter. In de laatste minuut stelde verdediger Bruno Martins Indi een punt veilig voor de Rotterdammers.
In de levendige openingsfase kreeg Feyenoord veel mogelijkheden om snel op voorsprong te komen, maar toch was de eerste kans voor NEC. Michael Higdon stond na geklungel van Stefan de Vrij oog in oog met keeper Erwin Mulder, maar de sluitpost koos de juiste hoek. Feyenoord was snel bekomen van de schrik en nam het heft in handen. Tonny Vilhena schoot na een voorzet van Daryl Janmaat via een tegenstander naast, Lex Immers pegelde geheel vrijstaand vanaf elf meter naast en even later kon verdediger Tobiat Haitz een voorzet van Immers ternauwernood over zijn eigen doel werken.
NEC overleefde het eerste kwartier en kreeg daarna zelf ook weer kansen. Higdon produceerde een slap schot en Samuel Stefanik knalde net over. Na een half uur spelen kwam Feyenoord op voorsprong. Immers kopte binnen na een voorzet van Vilhena: 0-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van dat doelpunt. Enkele minuten later was het alweer gelijk. Debutant Stefanik profiteerde van dichtbij toen Feyenoord de bal weigerde weg te werken: 1-1.
Na rust opende Feyenoord de jacht naar een hernieuwde voorsprong. De kansen stapelden zich op voor de Rotterdammers. Vilhena vond keeper Karl-Johan Johnsson op zijn weg en Stefan de Vrij zag zijn kopbal voor de lijn worden weggewerkt. Armenteros had kort daarna te veel tijd nodig om tot een gevaarlijke doelpoging te komen.
Vervolgens was het de beurt aan Graziano Pellè. De Italiaanse topscorer pegelde na een knappe actie eerst tegen de paal, een minuut later werd Pellè bereikt door Vilhena, maar poeierde de spits tegen de lat. Daarna bracht Koeman de van een blessure herstelde Jean-Paul Boëtius in de ploeg en enkele minuten later was de tiener al het eindstation van een vloeiende Feyenoord-aanval: 1-2. Vorig seizoen was de flankaanvaller twee keer trefzeker tegen NEC.
Net als voor rust kon Feyenoord niet lang genieten van de voorsprong. Na een vrije trap kregen de bezoekers de bal opnieuw niet weg en was Victor Palsson wel attent: 2-2. Een paar minuten later kreeg Stefanik zelfs alle tijd om Mulder te verschalken (3-2).
Met John Goossens en Mitchell te Vrede in de ploeg probeerde Koeman in de slotfase in ieder geval nog een punt over te houden aan het duel. Vijf minuten voor tijd was Pellè heel dichtbij, maar hij schoot voorlangs. In de negentigste minuut werd het alsnog gelijk. Bruno Martins Indi tikte binnen na een voorzet van Boëtius: 3-3. In de vijf minuten blessuretijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.
Scoreverloop: 26. Lex Immers 0-1, 30. Samuel Stefanik 1-1, 67. Jean-Paul Boëtius 1-2, 69' Victor Palsson 2-2, 77' Samuel Stefanik 3-2, 90. Bruno Martins Indi 3-3.
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen (80. Te Vrede), Martins Indi, Clasie, Vilhena, Immers, Armenteros (77. Goossens), Pellè en Schaken (62. Boëtius).