nieuws

Stormloop op fossiele botten

ROTTERDAM - Drie uur lang in de rij staan voor een bot van een mammoet of een walvis. Dat moesten liefhebbers zondag bij het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam, waar ze voor één euro een fossiel bot konden bemachtigen. Voor het museum stonden de hele dag twee enorme rijen wachtenden.
De botten die verkocht werden waren van onder meer mammoeten, paarden en walvissen. Ze waren tussen de 10 duizend en 5 miljoen jaar oud.
Geen ruimte
De beenderen maakten deel uit van een tentoonstelling 'Kijk wat ik gevonden heb!', die eind september voor het laatst te zien is. Het museum heeft geen ruimte om de beenderen daarna op te slaan, dus werden ze aan liefhebbers verkocht.
Certificaat
Bezoekers mochten niet meer dan één bot per persoon kopen. Deskundigen gaven uitleg over het uitgekozen fossiel en tips over hoe het het beste kan worden bewaard. Ook kregen de kopers een certificaat van echtheid mee.
Gratis
Naast de fossielenverkoop was er ook een boekenmarkt, waar het museum afgeschreven natuurboeken van de hand deed. De toegang tot het museum was voor deze gelegenheid gratis.
Voor wie het heeft gemist
Zondagavond liet curator Kees Moeliker weten dat er nog botten over zijn. Dinsdag gaat de uitverkoop door.
">
Foto's: Esther Godijn

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl