nieuws

Huwelijkscollecte in Rotterdam: een euro voor een aanzoek

ROTTERDAM - Rotterdammer Patrick heeft ongeveer dertig dagen op straat gestaan met een collectebus. Niet voor een bekend goed doel, maar om geld in te zamelen om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. ‘Een euro voor een aanzoek’
Het opgehaalde geld gebruikt Patrick om de ring te kopen. "Maar veel meer gaat het erom dat ik kan laten zien hoeveel mensen ik heb ontmoet voor deze ring,” zegt hij.
Hartvormig tapijt
Zelf betaalt Patrick ook ‘een flink bedrag’ mee aan de ring en het aanzoek dat in Italië zal plaatsvinden. Mensen die een euro in de collectebus stoppen worden gefotografeerd op een hartvormig tapijt. Deze foto komt op de Facebookpagina van de actie te staan. "Zo kan mijn toekomstige vrouw zien wie er allemaal aan hebben meegewerkt en wie ik heb ontmoet.”
Geheim
Hij wil het uiteraard geheim houden voor zijn geliefde. De pagina op Facebook is voor haar afgeschermd en ook zijn achternaam moet geheim blijven.
Op 27 september moet het gebeuren: dan gaat Patrick op z’n knieën. Bang dat het voor die tijd nog gaat uitlekken is hij niet: "We zitten er zo dicht op, dat gaat niet meer gebeuren.”