nieuws

Proef kentekenparkeren Rotterdam-Noord gestart

ROTTERDAM - In de Rotterdamse wijk het Oude Noorden is maandag een proef met kentekenparkeren gestart. De eerste nieuwe parkeerautomaten zijn op de Zwart Janstraat onthuld.
Kentekenparkeren wordt vanaf 2014 in heel Rotterdam ingevoerd. Automobilisten voeren dan hun kenteken in bij de parkeerautomaat en hoeven geen kaartje meer achter de voorruit te leggen. Dit nieuwe systeem is nodig omdat de chipknip verdwijnt. Ook zijn de huidige parkeerautomaten versleten.
''Het gemak dient de mens", aldus wethouder Baljeu: "Mensen hoeven niet terug te lopen naar de parkeerautomaat om het bonnetje in de auto te leggen. En bewoners hebben geen bezoekerspas meer nodig."
Het aantal parkeerautomaten wordt wel flink teruggeschroefd: van 2900 naar 350 in heel Rotterdam. Tijdens de proef wordt onderzocht of de afstand tussen de parkeerautomaten niet te groot is. Een buurtbewoonster twijfelt daar al bij voorbaat aan: "Het is hier in Noord al moeilijk parkeren en als er dan ook nog eens minder automaten komen, blijven de klanten helemaal weg."
De proef in het Oude Noorden duurt drie maanden. Er is gekozen voor dit gedeelte van Rotterdam-Noord omdat het een duidelijk afgebakend gebied is en er een goede mix is van woon- en winkelstraten.