nieuws

Ahoy op Zondag krijgt reünie

Programmaboekje Ahoy op Zondag
Programmaboekje Ahoy op Zondag
ROTTERDAM - Ahoy op Zondag keert voor één keer terug. Voor iedereen die in de periode 1971-1985 op een of andere manier betrokken was bij het wielerevenement is er een kans om samen met anderen terug te blikken op dit evenement. Op 5 januari 2014, tijdens de Zesdaagse Rotterdam, zal er in Ahoy een reünie plaatsvinden.
Ahoy op Zondag was ongekend populair in de jaren '70 en '80. Er lag een permanente wielerbaan in de sporthal en nadat deze in de beginjaren voornamelijk werd gebruikt voor trainingen, werden er vanaf 1973 ook wedstrijden op verreden. In korte tijd werd Ahoy op Zondag een groots evenement, waarbij er om negen uur 's ochtends gemiddeld tussen de drie- en vijfduizend bezoekers op afkwamen. Halverwege de jaren '80 kwam er een einde aan het evenement, onder meer door een tekort aan financiën. Verschillende initiatiefnemers hebben in samenwerking met Ahoy een dag georganiseerd waarbij men gezamenlijk kan terugkijken op deze tijd.
Een van de organisatoren, Peter Bonthuis, vertelde aan RTV Rijnmond dat 69 mensen zich inmiddels hebben ingeschreven voor de reunie. Hij hoopt dat er uiteindelijk minimaal 200 bezoekers aanwezig zullen zijn. Meer informatie over dit evenement staat op de Facebookpagina 'Ahoy op Zondag Reünie'. Aanmelden kan via peter@bonthuis.nl