nieuws

Drechtsteden investeren 15 miljoen in computers

Toetsenbord
Toetsenbord
ROTTERDAM - De Drechtsteden gaan terecht veel geld investeren in nieuwe computers en toebehoren. Dat concludeert een onafhankelijk onderzoeksbureau.
Het bureau keek naar die plannen omdat raadsleden van de zes gemeentes in de Drechtsteden, de zogeheten Drechtraad, grote vraagtekens plaatsten bij de hoge kosten. Ze hikken aan tegen een investering van in totaal 15 miljoen euro, waarvan ze nu nog 10 miljoen beschikbaar moeten stellen.
Omdat er twijfels leven over nut, noodzaak, deskundigheid en goede leiding bij de vervanging van het automatiseringssysteem werd het bureau om een second opinion gevraagd. En volgens het bureau is het dus terecht.
Het Drechtstedenbestuur, dat wordt gevormd door wethouders van de zes gemeentes, stelt de raadsleden nu voor om het plan door te zetten en per 1 oktober de tien miljoen beschikbaar te stellen.
Het bureau maakt nog wel een paar kanttekeningen. Ze stelt dat de bestuurders moeten zorgen dat er genoeg kennis en mankracht beschikbaar is om de vernieuwing van het automatiseringssysteem te begeleiden. Ook moeten ze dat proces goed bewaken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl