nieuws

‘Ik vroeg niet of hij ook de boel belazerde’

schoolbord
schoolbord
ROTTERDAM - De mogelijke financiële fraude van voormalig LMC-bestuurder Rald Visser heeft ook geleid tot het vertrek van de voorzitter van de Raad van Toezicht van de onderwijskoepel. Philp Ekering legde begin september zijn functie na acht jaar neer.
Zijn tweede en laatste termijn als lid van de Raad van Toezicht zou op 8 september eindigen. Drie dagen eerder legde Ekering zijn functie neer, omdat hij vond dat hij zijn rol als toezichthouder niet optimaal had uitgevoerd.
‘’Ik stelde Rald Visser tijdens de jaarlijkse gesprekken niet de vraag of hij ook de boel belazerde. Niet dat hij in zijn geval 'ja' zou hebben gezegd, maar dan ik het wel kunnen afvinken.’’
Geld doorsluizen
Visser zou volgens een onderzoek van accountantskantoor KPMG op slimme wijze geld van de onderwijskoepel naar zijn rekening hebben doorgesluisd. Zijn acties werden pas opgemerkt toen het nieuwe college van bestuur aantrad en een andere accountant werd aangesteld.
‘’Uiteindelijk is de fraude, weliswaar met vertraging, uitgekomen. Maar het was wel geld dat was bestemd voor onderwijs,’’ betreurt Ekering.
Het Openbaar Ministerie bestudeert het KPMG-rapport en de aangifte door LMC. De onderwijskoepel wil al het geld van Visser terugkrijgen.